BLUE BAY BÚVÁRBÁZIS

BÚVÁRBÁZIS ÉS KIKÖTŐ

A Blue Bay búvárbázis Horvátországban, Pag-sziget északi-nyugati felén egy festőien szép öbölben található, Stara Novalja faluban, és közvetlenül a tengerparton helyezkedik el.

BÚVÁRHAJÓK

1

Blue Bay I. (Vailant 750, Yamaha 250 LE)

A 7,5 méter hosszú, Valiant típusú búvárhajót 2011-ben építették egy portugál hajógyárban a megrendelésünkre. A búvárhajó 12 búvár rendkívül kényelmes szállítására alkalmas, és felépítéséből adódóan akár közepes erősségű hullámzásban is stabilan lehet haladni vele a távolabbi merülőhelyekre is. A legtávolabbi merülőhelyek elérése is legfeljebb 10 – 15 perc a búvárbázis saját kikötőjéből.

A búvárok kijutása a vízből oldal létrán lehetséges, akár teljes felszerelésben is. A hajó el van látva oxigén készülékkel, megfelelő számú és kötelezően használatos mentőmellénnyel, és világítással az éjszakai kihajózáshoz.

2

Blue Bay II. (Tempest Capelli, Yamaha 200 LE)

A 6,25 méter hosszú, Tempest Capelli márkájú búvárhajó szintén 12 búvár szállítása lett tervezve. Rögzített palacktartó állványok biztosítják a felszerelések biztonságos szállítását. A felépítéséből adódóan még nagyobb hullámzás esetén is alkalmas a búvárok szállítására, így nagy szinte soha sem kell merülést törölni az időjárás miatt.

A búvárok kijutását, akár teljes felszereléssel a vízből itt is létra segíti.

LEVEGŐ ÉS NITROX TÖLTÉS

A gyors és csendes levegőtöltést egy L&W 450-es Silent kompresszor biztosítja a búvárbázis vendégei számára, hogy az 52 darab 12 literes acélpalack minden esetben 200 bar nyomással kerüljön a búvárokhoz. A nitrox töltés természetesen standard a bázisunkon, minden megfelelő végzettséggel rendelkező búvár számára.

A jelenlegi palackmennyiséggel és kompresszorral a búvárbázis könnyedén el tudja látni a búvárokat levegővel akkor is, ha a bázis teljes kapacitással üzemel, azaz 40 – 50 búvárnak kell tölteni naponta.